Lugn dag, men fortfarande skärande smärta

Idag har jag inte gjort nått ansträngande alls... virkat lite å sen stickat lite på ett par vantar till en på jobbet.. Annars ha ja bara suttit framför tv:n legat en stund nu på kvällen efter jag hade ätit midda och somna... Trodde det skulle kännas bättre efteråt med min rygg men inte de, har till och med ondare nu än tidigare idag så har tagit nå värktabletter och hoppas på att dom börjar verka snart.

Jag är så fruktansvärt less på denna smärta vill bara att den ska avta....

Morgondagen ser ut som så att jag ska tvätta och hoppas på att jag lyckas tvätta bort allt... låter som en spännande dag för mig va? ;)

Smärtan i ryggen börjar ta kål på mig!

Nu är jag inte riktigt den som klagar om smärta såhär på bloggen..

Men ska berätta för er om det.
För ett år sedan så var jag med om en buss olycka (som ni flesta redan vet) Jag hade varit hemma och helgen hade varit nog jobbig som den var ochh på sönda kvällen så skulle jag åka tillbaka till Lycksele.. Precis bortanför Lajksjö korsningen så kolliderar bussen med en pb. Jag slog huvudet i sätet framför och kände inte av nått till en början men efter att jag hade klivit upp för att gå ut ur bussen eftersom det var en frän doft inne i bussen så börja jag känna av lite huvudvärk, gick tillbaka in i bussen eftersom den var lite varmare än det var ute.
När jag suttit ett tag efter jag hade varit ut och tagit lite luft så börja jag känna en smärta i ländryggen och nacken, ambulanspersonalen kolla om det var någon i bussen som blivit skadad och såg att jag kände smärta så de frågade mig.. Och sa som det var att jag slagit huvudet i sätet och börja nu få ont, fick en nackkrage och alla vart ombedda att kliva ur bussen eftersom det började på ryka framifrån.

Fick sätta mig i taxin som stod på plats för att jag skulle hålla mig värme, och tillslut fick jag lägga mig på en bår/brits men eftersom den stod på vägen och avståndet kändes långt så var det halvskrämande. Men fick iaf åka bårtaxi till Lycksele och blev kollad, blev röntgad men visade inget på röntgenplåtaran, fick en självupplöslig alvedon och dropp 2 st. Blev även tillkollad titt som tätt så fick inte speciellt mycket sömn.
På morgon när läkaren gick ronden så sa han att det troligen var en sträkning i musklerna i ryggen, men hur kan man få de när man slängs fram i sätet när man krocka??? Han skrev ut 2 olika värktabletter som ja skulle äta.

Skrev en olycksrapport via skolan och blev kontaktad av länsförsäkringar och fick pengar för de konstader som jag lagt ut och även för sveda och värk.. Måste leta fram papperna jag fick av dem och kolla vad det står, hur länge man kunde vänta innan det var för sent att kontakta dem igen.

Mamma föreslog att ja skulle börja hos sjukgymnasten så tog kontakt och gick dit tills jag skulle ut på praktik i 3:an men fy tusan vad ont jag hade efter varje besök hos sjukgymnasten, kunde knappt ta mig upp från britsen och kunde knappt ta på mig kläderna. Hade även ont flera dagar efter besöket så gruvade mig varje gång som jag skulle dit.


Nu har det gått ett år efter olyckan och känner fortfarande av smärtan. Gick bra till en början men nu har jag gått på värktabletter ett tag, klarar inte av  tunga saker, så ska ta kontakt med läkare och kolla upp ryggen klarar inte av att gå och ha ont hela tiden varje dag. Och hoppas på en förändring när det gäller smärtan!

1:a Advent

Idag är det första advent och det är så fint och mysigt i min lägenhet :) Vill alltid ha det såhär mysigt men varför får man bara den känslan när det börjar närma sig jul??

Även om jag kan tycka att julen känns jobbig och försöka komma på julklappar till dem man ska köpa till så är den ändå mysig.. Och i år så ska jag själv försöka få julstämning i min lägenhet med tanke på att jag jobbar 24, 25, 26 och 27/12. Har köpt min alldeles egna lilla julgran och nya gardiner...

Ikväll har jag tänt mitt första adventsljus på min dekoration :) Mysigt värre tog mig även en lussebulle och i veckan ska jag ställa mig och baka pepparkakor =) Har inte bakat de på flera år.. och sen är det mamma som alltid bruka göra degen så får se om den blir lyckad eller om jag failar totalt med den..

Lägger upp en bild på mina gardiner


Handling, möblering, dekoration

Idag så ha ja varit på stan och inhandla lite julklappar handla 2½ julkapp + att ja handla saker till mig själv så har gjort en egen aventsljus tändning eller va man ska kalla de.. Ska lägga upp bild på den i slutet av inlägget.

Men efter ja kom hem så ha ja hållt på att städa lite och möblerade om. 4:e gången ja gör de sen ja flyttade till min Lägenhet. Så blev rätt nöjd egentligen.. Men tillslut så sa ryggen ifrån så nu tar ja de bara lugnt.. Får kirra resten imorn, dammsuga, skura å hänga upp gardinerna.

Imorn så får ja tända det första ljuset :)




Ordspråk

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.



Sista dagen hemma

Idag är det min sista dag hemma i Högland imorgon bitti så börjar min färd tillbaka till Lycksele, kommer bli en lång dag eftersom jag börjar min resa 06,48 hemifrån å sen måste jag vänta först i Dorotea till 10,50 och sen i Åsele till 14,25. Är inte hemma förrän 15.30 på kvällen å då är de bara att traska hem, och sen ut på stan och kolla lite och gå och handla lite på affärn.

Blir att göra advent när jag har kommit tillbaka hänga upp mina gardiner och ställa fram adventsstakarna i fönstret.

Det jag vill ha allra mest!



(Bilderna lånad från google)

Åh va ja blir sugen att skaffa/inköpa

Ha kollat på kläder och skor och ser mycket som jag gärna vill ha.. Nya klackeskor vill ja ha och behöver nästan de... tror ja ska lägga prio ett på de när ja kommer tillbaka och kanske köpa om de inte är allt för dyra och sen kanske nått med högre klack än vad jag har??:P





Sko på skopunkten

Sko på skopunkten 2

Mickelina räv

Hade besök av lilla Mickelina räv för nån dag sen så ja lyckades hinna knappa åt mig kameran och fånga ett litet kort på henne och anledningen till att ja vet att det är en hon är för att jag såg de.

Imorse eller inatt så hade vi vist haft besök av räven säkerligen är det samma lilla räv som jag såg.. den hade varit och trampat utanför dörrarna här hemma så den ville säkert in och värma sig lite ;)

Men dom är så gudomligt vackra dessa små djur



Kläder skor...

Sitter och kollar på internet på kläder och skor och ser att det är så mycket som jag vill ha men man är dock inte gjord av pengar...

Men sitter å ser så fina kläder och skor.. synd att man inte kan ha allt man vill ha ...

Svar till kommentar

"Vi två kan väl gå någon gång? :) jag älskar ju att vara ute och gå så vi kan väl planera in det någon dag och gå tillsammans!? ;D"

Svar; Ja Sara det kan vi verkligen göra =) Det är bara att du hör av dig på facebook eller nått :) Jag har ju rätt mkt tid över ;)

Söndag

Helgen har bestått av att göra så lite som möjligt vilket alla mina helger gör...

Men i veckan blir de till att göra lite nytta, få bort gjort nå saker..

Å jag åker tillbaka till Lycksele på fredag så ska försöka göra advent när ja är tillbaka hänga upp gardinerna och ställa fram mina adventsstakar, ska äver kolla om ja hittar nå ljus å dekoration att göra en advent av.. får se var inspirationen tar en...

Sen kan ja bara säga att jag längtar till helgen som kommer :)

Det bästa jag har!








Skiss

Nu ska ja återta min skissning igen och sitta med de så ofta ja kan, har tappat allt för mycke på bara några år tycker ja va hyfsad för några år sen och nu känns de som att allt ja ritar blir skräp känns som oviktiga saker men ska lägga ner hela min själ med alla bilder jag gör och när ja blir riktigt nöjd kanske ja tom kommer att lägga upp bilder här på bloggen.. Ska sätta mig och skissa när filmen är slut.

Torsdag

Har nyss kommit hem från en promenad i över en timme.. känns riktigt skönt, synd bara att man inte har någon gå kompis men då få man plugga in musik i öronen istället. Funderar på att träna med min träningsmaskin ikväll och sen sätta mig och kolla på film det borde jag få vara värd?

Så nu är det bara att invänta på att mamma ska komma hem från jobbet så de blir middag..

Jag längtar tills ja börjar att minska de är allra helst på kläder man ser om dom är för stora eller för små så nu är det bara att ge gärnet. Måste köpa mig en våg äger ingen så kan va bra och se så man kan se om de syns nå resultat...

Hur tänker vissa människor?

Helt ärligt så förstår jag mig inte mig inte på människor som ger sig på andra och tror att dom är något.. Jag har själv suttit i samma situation som en kille jag vet om som går 7:an nu. Jag tycker så synd om den personen så de finns inte.. Å så jäkulst va folk kan förändras på bara några månader, en annan  kille som ja vet om satt själv i samma situation som den personen i 7:an och nu är det han som ger sig på andra.

Varför gör folk så? De kan ju inte få dem att må bättre, jag vet om jag själv hade varit en person som hade mobbat någon annan så hade ja inte mått nå bättre för de.. Men men som tur är så är jag inte de och har aldrig varit och kommer aldrig att bli!

Jag hoppas att allt kommer att lösa sig för denna person som blir nertryckt!

hårförlägning mm

Åh va jag verkligen vill ha långt hår... nog för att jag inte har jätte kort hår men ändå någon gång skulle de  va kul att ha längre hår om det är något som man ska på eller liknande...

Sitter och kollar runt på internet på hårförlägningar som inte är allt fördyra är så sugen på att beställa men näe ja vet inte.


Men vill ha riktigt långt hår den dag ja fyller 20 å de är bara 3 månader dit! 2011-02-10 blir jag 20 å då ska Ida å Anders ge mig en överraskning ska bli spännande.. Bara så du vet Ida så vill ja ha tårta då ;)

Jobb till Jul

Då är man hemma i Högland.. Länge sen ja va hem sist över en månad sen men nu blir de lång besök ;)

Fick ett samtal från bemanningen igår när ja satt på skolan och invänta bussen så nu ska ja iaf jobba Jul, nyår är ja inte säker om ja ska jobba...
Kommer kännas riktigt konstigt att va helt själv denna jul jag som alltid varit hemma på jul, men nångång ska väl bli den första??

Måndag

Ändrade planer... Marica ringde när ja va påväg till mitt möte å sa att ja gatt ta bussen ändå... Så blir att vänta i åsele iaf känns små drygt men de ska nog funka iaf.. Tycker verkligen inte om att dom ha tidigare lagt bussen från Umeå till Östersund för tidigare innan dom hade gjort de så tog man ju sig hela vägen med bara 20 min vänte tid i åsele vilket ändå är helt okej men nu ska ja vänta där från typ 10 till halv 2 :S Känns inte de minsta inspirerande...

15/11

Ja idag så ska ja springa lite ärenden å leta lite saker.. Men först ska ja på möte!!

Imorn åker ja hem till Högland å ja ha världens underbaraste vän :D Marica ska skjussa mig till Dorotea om ja åker till vilhelmina på morgon så ja slipper vänta i Åsele hon är bara för go =) Tack älskling :)


Har färgat håret oxå här kommer resultatet


13/11

Jaha då är man hemma igen har jobbat ikväll jobbade inte nått imorse (vilket ja trodde att ja gjorde) för va på jobbet innan kl 7 imorse bytte om och satte mig i personalrummet.. kollade i planeringen och fick syn på att ja inte jobbar förrän ikväll *suck*. Va bara att traska hem igen då lägga sig i sängen och försöka somna om. Så ringer dom från jobbet och tänkte de "hoppas att dom inte ringer bara för att nån inte kommer" å så ringde dom men de va för att säga och fråga om ja kunde börja 16 istället för 17.

Är helt slut i huvudet känns som att man själv ska ha gett medicin på hela blå även fast ja inte gjorde de. Men vi va 3 vikarier och han som gav medicin hade inte jobba på blå på 2 år, så fick hjälpa han me de och säga...

Men men imorn kommer bli lugnare när Rita ska jobba skönt :) då är de iaf en som ger medicin på em.

12/11

Ja en liten uppdatering sen ja blogga sist.

Jag å marica har gjort en pakt om att gå ner minst 10 kg tills vi fyller år så nu gäller de att ligga i som bara den ska jäklar klara av det.

Sen igår så jobba ja och jag va så trött på jobbet så ni anar inte.. ville bara hem och sova men när ja kom hem då va ja inte alls lika trött är de inte konstigt??? Men somna till i 2 timmar iaf i soffan och när ja la mig så somna ja rikitgt fort och sov till kl 11 idag sov mer än 12 timmar så sjukt.

Men idag har jag  varit ledig och inte gjort så mkt jag ha iaf varit och handlat så ja köpte även hårfärg så nu sitter jag och väntar på att de ska bli klart så jag får slinga håret och se hur de blev hoppas jag blir nöjd bara!

Pratar även i tele me världens bästa marica =) <3

10/10

Nu har ja å Emma kommit igång med promenaderna :) De är så härligt att va ute och gå man känner hur skönt det är i kroppen.

Imorn så jobbar jag på röd 7-16 sen så bär de hem fixa nått att äta och sen kring 18 så ska ja å Emma ut och gå igen :)
Vi har kommit överrens om att gå varje dag förutom på helgerna då är det gångfritt

I helgen jobbar ja men då är de att va på blå hela helgen :) sen till veckan så ska ja åka hem och va hemma lite är över en månad sen ja va hemma. Ska bli skönt att komma hem. Men ska köra med promenader då oxå...

All clean

Idag ha ja varit riktigt effektiv (tycker då ja) jag har städat min lägenhet så att den är skinande ren.. (kan vi ju säga iaf) ;) De enda som jag inte har gjort är att diska men det var inte så mkt så de kan ja kanske göra imorn :P

Nu känns de igen att ja bo i en lägenhet och inte i ett bombnedslag ;) ska försöka hålla de rent nu tills jag får gäster så de enda ja kommer behöva göra då är att dammtorka, dammsuga och skura.. men måste då köpa nytt skurmedel ha ja märkt för de ja ha e värdelöst på riktigt... men vad kan man begära av spar? Billig skit... köp billigt köp dyrt som min pappa alltid brukar säga... Å de är då så (med vissa saker iaf)

Näe nu ska ja sätta mig och plugga igen en stund och se om man får nå sällskap ikväll... Imorn ska ja ut på promenad me Emma efter hon varit hos läkarn så blir att kliva upp med tuppen imorn så man hinner plugga lite innan man ska ut och gå för man vet aldrig med oss 2 vad man kan komma på ;P

Ingen som har nå bra bakrecept som man kan baka om de kommer nån? som är typ rätt enkelt? Tycker muffins å sockerkaka känns så tråkigt... Om nån har de får den gärna säga till :)

Halloween 2010

Ja nu är halloween för i år avklarat... Va en riktigt bra kväll igår :) Hade de riktigt trevligt, va lite små skeptisk tidigare men det var som bortblåst sen på kvällen.. alla hade inte klätt ut sig men det var trevligt iaf :) Tack Julia och alla andra :) Tänkte lägga upp lite bilder från igår kväll så ni får se... By the way jag var utklädd till Vampyr  ;)










Halloween utklädd

Gissa vad jag är utklädd till

Vantar

Äntligen är jag klar med mina vantar.. De enda som är kvar är de tråkiga att fästa trådarna...


Handlat..


Halloween

Halloween ikväll då.. ska klä ut oss å sen vet man inte vad som händer :P

Ska ta kort på mig när jag har gjort mig iordning ikväll så ska ni få se men jag säger inte vad jag ska vara ;P

De börjar iaf kl 19 ikväll hos julia så blir att promenera dit när kl börjar närma sig.... men innan dess så ska ja bara ta de lugnt å duscha så ja kan få nån ordning på frisyren :P

Klura på vad man ska äta ska jag göra oxå...

Önkelista!

En liten önske lista på det som jag önskar mig.. Kan inte komma på så mycket mer än de bilder som jag har lagt upp på bloggen men man börjar väl på att bli så pass stor så man inte ska få flera tusen paket? ;)

Ett silver armband.. ganska enkelt  
En badrumsmatta   Jeansleggins



One Tree Hill sesongerna
En keramisk plattång (normalstorlek)
Är så sugen på en Schäslong (stavning?)


Ett nytt sängöverkast (vilken färg som helt förutom RÖD!) Vattenkokare

En helkväll med Emma

Länge sedan ja skrev något nu men har inte haft så mkt att skriva om, om jag ska vara helt ärlig.. Händer inte så mkt på min vardag om man säger som så.

Men sitter just nu hos emma har varit med henne sen igår vi va på stan ett tag ja bjöd på fika på lilla bagis å sen så bjöd hon mig på midda blev renskav gott vare :) Tack :) Under tiden som vi åt så kika vi på film och kollade runt lite på datorn sen å så blev de ju Desperet Housewives så vi kika ju så klart på de och sen mer film så ja spendera natten hos emma när hennes kille är hemma hos sina föräldrar å är så länge sen vi gjorde nå sånt.. de va väl i ettan tro ja vi va med varann riktigt länge sen man kan verkligen sakna såna stunder. När vänner betyder som mest.

Idag så hade vi väl tänkt att ta en promenad skulle ja tro vi hade ju tänkt börja va ute och gå varannan dag nu förutom på helgen då är de promenadsfritt ;)


RSS 2.0