Dags jobb och nattjobb på samma dag

Jobb jobb och mera jobb ja de stämmer idag känns de som att ja kommer jobba häcken av mig..

Jobbade idag 7-16:15 men fick gå hem tidigare för kl 20.00 kliver jag på nattpasset så kommer bli en tung dag för mig, men pengar blir de. Så johnblund kom inte och besök mig förrän efter 06 imorgon bitti är du snäll...

Just nu ska ja förbereda mig med en kod kopp

jag har förberett mig med några saker... så detta kommer jag att ha med mig på jobbet.




(Alla bilder lånade från google.se)

helgen i umeå

På freda morgon så satte jag mig på bussen påväg till umeå för att hälsa på Ida och Fenix över helgen eftersom Anders har varit i dorotea över helgen och jagat.

Vi har inte hittat på nå mycke under helgen men trevligt har det varit.

Igår kväll vid sov dags för Fenix så nattade jag honom, efter han hade sovit en stund så vaknade han och snäll som jag är så tog jag honom igen men denna gång tog de en aningens längre tid än första gången. Matdags var de strax efter 21 så va in å gav han mat och han somnade om nästan på en gång så för första gången i mitt liv så har jag nattat en 4 månaders nästan 5 månaders unge :)

Dagens midda

Idag tänker jag lyxa till och göra kyckling med currysås och ris till midda inte för att jag kommer känna direkt nån smak i de jag gör eftersom ja är påväg att bli sjuk men är så sjukt gott med kyckling så ja bryr mig inte om att de bara är tisdag idag!


19/9

Tänkte lägga upp lite bilder från då ja va hemma i Highland... Men även andra bilder.



Tankar...

Hur ska man egentligen veta vad man vill med sitt liv när man är ung tonåring? Hur ska man veta att det är rätt inriktning när man ska välja till gymnasiet? Hur ska man veta vad man vill gå? Ja alla vet nog inte vad dom vill bli när dom är 15/16 år inte ens jag vet vad jag vill bli när jag blir stor och jag är ändå 20 år..

Jag gick barn och fritid på gymnasiet och jag ska inte säga att jag ångrar att jag valde den inriktningen när jag gjorde mitt val när jag var 16 år och gick på högstadiet i lilla Dorotea. Men många som jag kanske inte visste vilken utbildning dom ville gå och då resulterar det ofta i dåliga betyg, att man skiter i skolan helt eller att man helt enkelt hoppar av skolan och tar ett sabbats år. Men det är inte ens säkert att man efter sabbats året vet vad man vill gå för linje. Det är svårt att veta som ung tonåring vad man vill jobba med resten av sitt liv sen är det inte alldeles enkelt att få jobb i dagens situation många uppsägningar och man ska helst visa framfötterna på de du får om man bara får en tillsvidare anställning vilket är inom de flesta arbeten.

Visste du som läsare vad du ville gå för utbildning och vad du vill jobba med när du blir stor när du var 16 år?

Barn och fritid är en väldigt bred utbildning du kan i princip utbilda dig till vad du vill när du väljer den utbildningen och det är inte bara barn du kan välja att arbeta med när du är klar som de flesta tror när man går bf. Man kan bli allt från polis till socionom ja u name it.

Men om man är som jag inte vet vad du vill jobba med om man vill jobba med unga eller äldre människor eller de mittemellan så är det inte så enkelt att välja och veta, man vill jobba med något som känns rätt som man trivs med. Man vill inte komma på ett jobb och känna att man trivs man ska trivas med dom människor man jobbar med vad de än är för jobb man har. Man ska även trivas med det arbete man har så man känner att de känns roligt att gå på jobbet.

6/9

Har varit hemma i Högland hos mamma och pappa från den 25/8- 1/9 och där har jag faktiskt inte gjort så speciellt mycket jag har mest bara tagit det lugnt och mamma och jag var och kikade om vi såg nå bär på söndan då ja va hemma vi såg bra mycke lingon och plockade ungeför 3 dl hallon =) bättre än ingenting..

sen under veckans gång så gjorde ja inte så mycket.
Onsdan va vi och plockade lingon de blev väl ungefär 15 liter om ja inte minns helt fel.

Sen så bärde de av hem till lilla Lycksele på torsda morgon. Blev en väldigt tidig morgon för min del kan ja ju helt klart säga klev upp 03.15 för att göra mig iordning sen 04.45 satte jag mig i bilen påväg hem. Fick åka med 2 grannar i byn som skulle till Lycksele men kan säga de att även om det blev en tidig morgon så var det väldigt skönt att komma hem så pass snabbt än att åka buss och vänta flera timmar i dorotea och åsele på bussarna.

Hemma så har de grävts ett nytt vatten brunn så snart har vi nog rinnande vatten som vanligt när man är hemma så skönt de ska bli kan ja ju lugnt säga ;P


Och nu under tiden jag har varit hemma i Lycksele så har jag jobbat 2 dagar men hoppas på fler. Med tanke på att de är älgjakt och allt just nu. Bara att hålla tummarna.

RSS 2.0