8 Min tro

Jag vet inte alls ja vad jag har för tro.

Jag kan inte säga att jag tror på någon gud för då ljuger ja. Jag kan inte säga att jag inte tror på nått för så ljuger jag med. Jag tror att när vårat liv här på jorden är över så kommer vi någon annanstans, till en annan plats och fortsätter "leva"

Jag vet inte riktigt hur ja ska förklara de..
Men här är en liten bild på hur ja ser på de.....

Lonley

Nu har min fina vän åkt men jag hade en trevlig kväll igår iaf.

Det är så synd att man ska bo så långt ifrån varandra men så är de när man har gått skola på 2 olika orter och det blir inte så ofta man ses.
Men dom stunder man får tar man vara på riktigt mycket.

Underbar vän

Ikväll kom min fina vän Marica hit till Lycksele, vi for på Lindex först där ja investera i en ny parfym sen blev de konsum, hade slut på chili sås och skulle göra köttfärssås och spaghetti sen vart de dollars.

Sen ha vi myst hela kvällen =) Allt för långt mellan gångerna vi ses men så blire när man bor 11 mil ifrån varann


Bombnedslag...

Jag har nästan ett bombnerslag i lägenheten... Fattar att jag aldrig lär mig. Men ska iaf försöka va effektiv och diska och städa..

Finaste Marica kommer ju till Lycksele idag =) <3

Myskväll med Emma ;P

Kvällens planer blev ändrade. Ikväll ska jag vara med Emma och hjälpa henne att färga håret, och hon ska hjälpa mig att slinga mitt :) ska bli kul =)

Slipper sitta hemma själv och dega ;P

7. Mina syskon

Jag har 3 syskon men numera bara 2.

Min äldsta bror född 75 och flyttade i princip när ja föddes, han gick småmeken i Vilhelmina och jobbade sen som kock på hotellet i Dorotea, han bodde inte alltid i Dorotea/Högland men på senare år gjorde han de och det var på han jobbade på Hotell Dorotea som det hette då.
Han är tyvär inte med oss längre. Men han lever ändå inom oss.


Min andra bror född 80 och bodde hemma ett bra tag och nu bor han i Östersund sen flera år tillbaka och vi ses inte så ofta.
Han är duktig på datorer och skruva sen så kan han baka oxå.
Han är den som man frågar om råd om saker och ting när man behöver de inom tekniska saker.


Sist men inte minst, min syster som är född 85 år äldre än mig. Vi bråkade alltid när vi var små men nu är det väl inte så mycket av de längre. Hon gick barn och fritid här i Lycksele och jobbar nu som PA i Vilhelmina.
Hon är en person som ja ser som stark och jag ser upp till henne på ett vis.

6. Favortiårstid och varför

Jag har 2 favorit årstider och det är

Sommaren pga värmen, solen, blommande blommor och att man kan få färg på kroppen. Sen att man har friheten till att bada om man vill. Sommaren ligger på topp hos mig.



Hösten är en sån vacker årstid, färger ändras och allt smälter samman, man kan fortfarande känna lite av värmen från sommaren och ja bara färgerna...

uppdatering

Okej slänger in ett litet inlägg såhär på kvällen...

Har surra lite me Marica ikväll även om vi kanske inte alltid pratar så super mycke men de är väl tanken som räknas eller va säger du Marica;)

Ska iaf va med Julia imorn länge sen sist... för sist vi riktigt umgicks var på halloween å de är flera månader sen.. okej ja träffade henne en snabbis på marknan men de räknas int xD
Men ska bli kul att träffa na igen mycke att ta igen ;)

Vad vill jag bli när ja blir stor?!

Hur ska man veta när man är såhär ung vad man vill jobba med resten av sitt liv? Finns dom som vet vad de vill bli men inte jag.. Jag gick barn och fritid och ångrar de inte en sekund att jag gick den utbildningen, det finns bara en nackdel med den linjen och det är att du har ingen utbildning när man går ut skolan. Som barnskötare kommer man inte långt på för en förskola ser helst att man är utbildad förskolelärare.

Jag gick barn och fritid för att jag vill jobba med människor men sen som vad för att kunna jobba med de var en helt annan fråga, inom vården? förskola? pedagog? polis? personlig assistent? lärare? socionom?
Ja jag gillar både vården och en förskola men frågan är vill jag jobba med de hela mitt liv? Det är de jag inte vet och även om jag sitter och funderar om dagarna på vad jag vill jobba som så är jag ändå som ett frågetecken när dagen är slut. Jag vet inte alls.

I 2an på gymnasiet va jag helt inne på att bli tolk för döva men när skolåret var slut var jag inte lika säker längre, jag älskade verkligen teckenspråkslektionerna och jag var duktig men det är svårt att komma in på en sån skola.

I 3an så gjorde jag praktik på min gamla skola och gick bland 7-9 med min gamla svenska lärare, under den tiden ville jag bli lärare på högstadiet. Men nu inte alls lika säker.

Jag har fått tips på att de behövs förskolelärare att ja skulle kunna utbilda mig till de tar 3,5 år men frågan är kommer jag trivas? kommer jag tycka om att jobba med de varje dag?

Jag har ett svårt val framför mig, och jag kan inte bestämma mig, men saken är ju den att ingen annan kan bestäma min framtid heller.

5. Vad är kärlek?

Kärlek kan vara något fint, eller smärtsamt, beroende på om din kärlek till en person är besvarad eller inte...
Men kärlek behöver inte enbart betyda till en kille/tjej, man kan även känna kärlek till vänner, familj, husdjur


Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".
Kroppslig och social kärlek

4. Det här gör mig upprörd

Saker som kan få mig upprörd är om man blir sviken av någon, man har planerat något och sen händer de aldrig. Hårda ord gör mig upprörd oxå.
Vill inte nämna några specefika saker men de är några exempel..

Vågar eller vågar inte?

Ska försöka mig på att se denna film imorn USCH säger ja bara, gillar verkligen inte skräckisar värsta jag vet. Har aldrig gillat men ändå ska ja pina mig igenom den för Maricas skull...
Kommer drömma marddrömmar imorn!





3. Det här får mig att må bra

Det absolut största som får mig att må bra är musik jag vet inte varför men jag har varit beroende av musik i flera år, det har hjälpt mig genom stunder som har varit omöjliga vad det än har handlat om.
Sorgsna låtar när mina dagar har varit dåliga och glada uppåttempade låtar när dagar har varit hur bra somhelst.
Musiken är mitt liv och kan inte leva utan den.

Sen finns det ju såklart fler saker som kan få mig att må bra, vänner gör mig glada, djur, shoppa fast det händer ju inte allt för ofta :P

Ny design

Nu har jag gjort om min design helt igen och jag hoppas att ja kan hålla mig till den design jag har gjort nu, å att ja inte byter design igen..

Men är faktiskt helt nöjd över min design denna gång =) Blev riktigt som ja hade tänkt mig

Besviken

Jag är halv ledsen och halvt irriterad just nu..
Jag hade sett framemot detta så länge men nu blir det inget.. Jag var taggad men inte längre just nu är ja bara besviken.

Inga kommentarer eller frågor tack!

Arbetspass

Idag så jobbar jag en ovanlig tur 9-17 aldrig varit med om någon sån tidigare men ja ska inte klaga fick sova till 8 iaf:) Även om ja kanske egentligen hade vilja sova ännu längre så morgonstrött som ja är men ja ska inte klaga, det jobb ja går till trivs jag med, det är ingen tvekan om saken även om man kan vara med om saker man inte är van eller inte riktigt gillar alla gånger men man härdas en dag kommer jag kanske inte ha problem med de ja ha idag vem vet?
Sen så tjänar jag pengar oxå så ska väl int kvir så mycke..

Men jag har en känsla att ja kommer va trött ikväll när ja kommer hem och helt död i ryggen...

Jobbade ju igår kväll och kan säga att jag önskar att ja sluppit va med om de som hände huvva..
Men annars gick allt bra,

Tvätt och städ

Idag så är jag duktig. Jag skulle städa för flera veckor sen men jag har alltid skjutit upp de.. ni vet när man säger "näe men ja kan göra de imorn" å så fortsätter man så.
Men idag är ja baskemej duktig tvättar bort nästan allt och håller på städa har börjat på att plocka upp lite smått men ska snart fortsätta innan ja ska ner till tvättstugan igen för att kunna hänga upp och slänga in i torktumlarn..

Sen kommer min lägenhet dofta ljuvligt ;) ska öppna köksfönstret helt så de kommer in friskdoft är små inständgt när solen skiner in i lägenheten i flera timmar om dagarna.

Bor tekniskt sett i en bastu när solen skiner!

2. Mina föräldrar

Mina föräldrar är uppväxta och bofasta i Högland (en pärla i södra lappland)

Mamma jobbar på disab, har gröna fingrar (med allt förutom blommor ja köper till henne ;) )
Mamma stickar oxå sen är hon lite av en bokmal så de är väl därifrån ja ha fått de ;)
Mamma är bäst


Pappa är hemma och är en av den ovanliga manliga sorten och stickar (finns inte så många män som stickar vad jag vet om)
Jobbade som målare som ung, och är ja han är min pappa

Lite kort om mina föräldrar

Snott från Emma

Kryssa i vilka barnprogram du minns och se hur gammal du är:

[] 100 kilo godis
[x] abrakadabra
[] allis med is
[x] Anki & Pytte
[x] Arthur
[x] Babar
[x] Bananer i pyjamas
[] Barnen på luna
[] Barnensdektektivbyrå
[x] Bert
Summa: 6

[] biker mice from mars
[x] brum
[x] bröderna fluff
[] bullen
[x] dagensvisa
[x] disneydags
[] dj kat show
[] doktor mugg
[] doktor snuggles
[x] doug
Summa: 5

[x] ducktales
[] ebba & didrik
[x] fem myror är fler än fyra elefanter
[x] hajk
[x] hjärnkontoret
[x] ika i rutan
[] joelbitar
[] jupiter
[x] kalles klätterträd
[] kannan
Summa: 6

[] kenny starfighter
[] komos & kattis
[] KTV
[x] leksakernas hemliga liv
[x] lilla aktuellt
[x] lilla sportspegeln
[x] långbens galna gäng
[x] nalle har ett stort blått hus
[] olle ek
[] pellepenna & suddagumm
Summa: 5

[x] pip-larssons
[] pippi pelikan
[] planeten pi
[x] pokémon
[x] REA
[] rummel & rabalder
[x] rädda joppe - död eller levande
[x] skrotnisse & hans vänner
[] skuggornas hus
[x] teletubbies
Summa: 6

[x] trasdockorna
[x] trasan & banarne
[x] williams önskestövlar
[] volrammos
[x] ökenbio
Summa: 4

1-11; 25år
12-22; 20år
23-33; 15år
34-44; 10år

32 jag är visst yngre än ja visste :P

Drömmen om en hund

Jag drömmer om en hund så här tänker jag lägga upp bild och info på de hundar ja gillar...

Mittelspitz

"Mitteln" är en utmärkt familjehund som älskar att få vara med.
De är sällskaps och vakt hundar som ska varna men absolut inte vara aggressiva.
De är alerta och nyfikna på all slags aktivering du kan hitta på (det är bara din fantasi som sätter gränser).
De älskar att få följa med ut i skogen och springa av sig ordentligt samtidigt som det märks att de uppskattar även en kortare promenad.
"Mitteln" älskar "hjärn-gympa" och flera "Mittlar" tränas bla. i Agility, Lydnad och Spår med stor glädje och framgång.

​Man kan tro att en hund med så mycket päls är väldigt svårskött, men där tar man fel.
Om kvaliteten på pälsen är bra är den väldigt lättskött och det brukar räcka med att skölja av tassarna efter en smutsigare promenad.
På vintern så fastnar inte snön i pälsen och klumpar sig, allt verkar liksom bara rinna av dem.
Regelbunden borstning en gång i veckan brukar räcka och vid fällning något oftare (fäller 2ggr/år).

​"Tysk spets skall alltid vara uppmärksam, livlig och mycket tillgiven sin ägare. Den skall vara mycket läraktig och lätt att fostra.
Dess misstro mot främlingar och brist på jaktlust gör den till en idealisk vakthund.
Rasen är varken ängslig eller aggressiv.
Typiskt för rasen är en päls som står emot väder och vind, robust kroppsbyggnad och lång livslängd."

​"Spetsarna fängslar med sin vackra päls som står ut från kroppen pga den rikliga underullen.
Särskilt imponerande är den kraftiga manliknande kragen runt halsen och den yviga svansen som bärs kavat över ryggen.
Det rävlika huvudet med de pigga ögonen, de små spetsiga och tättsittande öronen
ger spetsen dess unika och karakteristiska, käcka utseende."

Chow Chow



Chow chow är en hundras som har sitt ursprung i Mongoliet och Manchuriet i Kina och vars anor går omkring 4 000 år tillbaka. Den rastyp av chow chow som man ser idag formades dock till stor del i England, efter att den brittiska kennelklubben 1894 godkänt chow chow som ras. Chow chow tillhör rasgrupp 5, det vill säga spetsar och raser av urhundstyp.

Legenden säger att chow chow är resultatet av en lyckad allians mellan en lejonhanne och en björnhona, en myt som avspeglar uppfattningen av rasens utseende som påminnande något om både en björn och ett lejon på en och samma gång.

En chow chow ska ge intrycket av en välbalanserad, proportionerlig och kompakt hund med stolt och värdig hållning. Mankhöjden är 46-56 centimeter och vikten 20-35 kilogram. Hanhundarna blir lite större än tikarna. Det finns både en lång- och en korthårig variant. Ett flertal färger är godkända, röd, svart, cremé, fawn och blå. Tungan är blåsvart, något som är rasens signum. Ett kännetecken för rasen är också dess något styltiga gång. Svansen bärs väl över ryggen.

Chow chowen är en hund som kan passa både i lägenhet i stan såväl som på landet. Till temperamentet är den självständig, lugn, trofast men reserverad. Den knyter väl an till hela familjen, men är mer avvaktande mot främlingar. Den är en respektingivande, duglig vakthund men skäller inte i tid och otid.
Chow chowen brukar fungera bra tillsammans med barn, men föräldrarna måste lära barnen att handskas med hunden på ett varsamt sätt. Chow chowen brukar även fungera bra tillsammans med andra hundar och husdjur.
Chow chowen är en bra hund för dem som uppskattar en originell och självständig hund. Karaktäriska egenskaper för rasen är värdighet och integritet. Den förbehåller sig ofta en stunds eftertanke innan den handlar och rasen trivs inte med att stressas.

Chow chowen har ett medelmåttig motionsbehov, den kräver inte timtals med motion men behöver regelbundna dagliga promenader. Precis som många andra hundar tycker den om och mår bra av aktivering både mentalt och fysiskt.
Pälsen är relativt lättskött, det räcker oftast med en ordentlig genomborstning någon gång per vecka, vid fällning något mer. Den fäller två gånger om året men det är mest underull som lossar. Chow chowen är en renlig hund och ofta lätt att få rumsren.

Lhaspa Aspo


Lhasa apso är en hundras från Tibet, som föddes upp främst som sällskaps- och vakthund i tibetanska hem och kloster. Ordet apso betyder på tibetanska: "den hårige". Och man antar att rasen från början kommer från staden Lhasa, därav namnet lhasa apso. Rasen är glad och framåt men även ganska reserverad. Det är ett särdrag som den delar med fler tibetanska raser. Lhasa apson är känd för sin dova skall, man kan tro att det handlar om en större hund

Lhasa apson förväxlas ofta med shih-tzu. Dock skiljer sig mycket, bland annat storlek, pälskvalitet, huvud, nos och bett. Lhasa apson skall vara lugn och fri från bjäbbighet, men ändå en utpräglad vakthund. Den är lojal och vänfast och skall utstråla värdighet. Den har rykte om sig att vara långlivad och frisk upp i hög ålder.

Lhasa apson kan lätt förväxlas med en shih-tzu – men olikheterna är avgörande. En lhasa apso är välbalanserad och kompakt - något större och kraftigare än en shih-tzu. Svansen bärs över ryggen som en plym. Ögonen är medelstora och mandelformade. De har en rejäl, men inte lång nos, i motsats till shih-tzu som har en mycket kort och liten nos. Den har en ordentligt markerad haklinje. Huvudet är kraftigt, rak nos och svart nosspegel, nosen är ca 4 cm lång. Hunden är mycket välpälsad, den kan påminna om getpäls, vilket rasnamnet också lär betyda – getlik. Pälsvården är tämligen omfattande. Tassarna är runda, med tjocka trampdynor. Mankhöjden är cirka 25 cm och vikten ligger mellan 6 och 7 kg.

1. Kort om mig

Jag heter Petra kommer från Högland men  flyttade till Lycksele hösten 07 för att börja gymnasiet. Gick barn och fritid och tog studenten våren 10. Läste en kurs på univ. i Umeå i höstas sökte till del 2 men när ja skulle acceptera så kunde ja inte komma in på studera.. så just nu går ja och hoppas på att få jobba så mycket som möjligt och att kag ska få jobba i sommar på skytten.

Umgås med vänner på fritiden och sen fördrivs de en hel del tid framför datorn, jag och en kompis ska nu börja gå ut och gå när vädret ha blivit mildare och sen i vår/sommar ska vi ut och springa.

Kort om mig

30 Dagars lista

1. Kort om mig

2. Mina föräldrar

3. Det här får mig att må bra

4. Det här gör mig upprörd

5. Vad är kärlek?

6. Favoritårstid och varför

7. Mina syskon

8. Min tro

9. I min handväska

10. Dagens outfit

11. Tre sanningar om mig

12. Mitt jobb

13. En sak jag gör varje dag

14. Det här saknar jag

15. Det här gör mig lycklig

16. Mina rädslor

17. Om jag blev rikast i världen

18. Saker jag stör mig på

19. Saker som får mig att gråta

20. Mina djur

21. Ett pinsamt ögonblick

22. Några personer jag inspirerats av

23. Min favoritplats i vardagen

24. Något som har förändrat mig

25. Vad jag vill bli när jag blir stor

26. Mina rädslor

27. Min fritid

28. Detta skulle jag vilja göra innan jag dör

29. Min favoritdryck

30. Min kärlek

Tidsfördriv?

1. Vad heter du? Petra
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Hade gärna haft ett släktnamn kanske efter momma så Amalia
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Jag har nog hört den historien förut men minns faktiskt inte vad det va
4. Vilket stjärntecken är du? En vattuman
5. Vilken årgång är du? 1991
6. Vart bor du? Lycksele/Högland
7. Bott utomlands? Aldrig någonsin
8. Flyttat antal gånger? De ska väl vara när ja flyttade till Lycksele då
9. Vart skulle du vilja bo? Trivs bra där ja är
10. Vilken skolklass? Gick Barn och fritid förra året
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Har inte kommit på det än men funderar för fult


UTSEENDE
1. Hur lång är du? 161,5
2. Hur mycket väger du? -
3. Hårfärg och frisyr? Riktiga hårfärg mörkblond, nu mörkbrun och har förlägning
4. Ögonfärg? BlåGröna?
5. Mest nöjd med? Ögonen?
6. Minst nöjd med? Mitt utseende
7. Skostorlek? 37/38 beror på skorna
8. Glasögon? Ikket
9. Gar du några piercingar/tatueringar? 2 tatueringar, 2 piercingar

FAVORITER
1. Filmer? A walk to remember, barnfilmer mfl
2. Låtar? S&M, over you, halo, back 2 life, more then words
3. Årstider? Sommar indeed
4. Mat/dryck? Svårt val, men grillat på sommarn sen är tacos en favorit.. Portello utan tvekan
5. Djur? HUND
6. Färg? Rosa tjejigt I know
7. Parfym? High fly eller björn borgs för kvinnor
8. Tv-program? How i met your mother
9. Ämne i skolan? Syslöjd och dans
10. Sysselsättning? Handarbete, vänner

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? Vinterjackan än sålänge men längtar efter våren
2. Vad använder du just nu för skor? Vanliga jogging skor
3. Favoritfärg på kläder? Alla möjliga
4. Favoritmaterial på kläder? De vanligaste?
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? En ny sommarklänning!
6. Favoritaffärer? Gina Trico om ja måste välja
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Sällan ja handlar kläder
8. Favoritmärke? Gina
9. Vad har du för byxstorlek? -
10. Vad har du för tröjstorlek? 42/44

DITT RUM
1. Stort, litet eller mitt emellan? Bor i en 1a men barnrummet hemma är lagomt
2. Vilken färg på tapeterna? Riktigt ljusblå hos föräldrarna här är de blåa å gula
3. Vilka färger går rummets inredning i övrigt? Blå å träfärgat
4. Favoritmöbel i rummet och varför? Sängen för att den är skön
5. Vad vill du ändra där inne? Ingenting
6. Vad har du där inne av följande:
a) Tv? Ja
b) Video/dvd? Ja
c) Dator? Ja
d) Stereo? Ja
e) Telefon? Mobilen
7. Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? En väg å andra hus
8. Vad gör du oftast i ditt rum? Softar ;P
9. Vem förutom du brukar sova i din säng? Jag?
10. Favoritpryl i hemmet? Datorn

BLANDAT
1. Vad heter din morfar? Viktor
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? Tuggumi
b) Jobbväska just nu? -
c) Handväska eller liknande just nu? En massa prylar
3. Vad är du beroende av? Musiik
4. Vilket land kommer du i från? Sverige
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Olika, idomin, nueva, försvarets hudsalva
6. Vad tror du på? -
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? -
8. Vad köpte du senast? Mat
9. Har du nåt husdjur? Nej inte än men inom en snar framtid hoppas ja
10. Vad bor du i? Lägenhet

GREJER
Plånbok: Svart me nitar
Tandborste: Rosa och vit
Smycken: Min ring som ja fick av min bror Hans när ja blev 17, mormor eller morfars vigselring, örhängen, å ett halsband med ett hjärta
Solglasögon: Ja köpta på Lindex
Underkläder: Ja men vad behöver inte ni veta ;)
Nagellack: Yes

Ännu en lista ska påbörjas

Hej alla jag vet att jag inte är så aktiv här just nu så tänker köra en 30 dagars lista igen så jag har något att skriva om..

Allt är inte som de engång va

Allt känns så konstigt nu när man inte går skola varje dag.. känns underligt när man inte går på sportlov osv.. jag har alltid haft sportlov i 12 år men inte nu längre.. Nu är ja arbetslös och ingen aning vad man ska göra med livet, sitter och kollar om en utbildning men är svårt när man inte vet vad man ska läsa vad man vill bli vad jag vill göra resten av mitt liv.

Finns ju inte speciellt mycket jobb här inte när man sitter på arbetsförmedlingens hemsida och kollar om lediga jobb eller iaf inte med de ja kan jobba inom eller så krävs de utbildning och ja har bara barnskötarutbildningen... Ger inte så mycket man kommer inte så långt på de..
För att kunna söka jobb inom sånt så måste ja flytta från Lycksele å till en ny kommun och jag är inte riktigt redo för att göra de inte än.. Jag trivs ändå bra i Lycksele har mina vänner och har inte allt för långt nånstans..


Varför ska de vara så svårt vissa saker i livet att veta vad man vill göra, vad man vill bli/studera....

Ge mig en lott med flera miljoner!

Ikväll ska ja vara med denna människa :)


Maknan

Städning på G idag.. eller så mycket som ja bara hinner innan kl 3 + att ja ska hinna sminka å fixa håret lite innan ja ska på stan.. Eller så skjuter ja upp städningen imorn haha... kan ju allti plocka ihop ikväll å så dammsuger ja å skurar ja imorn bitti iställe... låter som en bra idé har iaf renbädda bättre än inget :P

Marknan i helgen så ska gå å kika på den lite :)

Ska nog gå om en stund så ja hinner träffa Billa =)

bilder


Kanon väder ute

Vilket kanon väder det är idag igen =) Hoppas att vädret kan hålla i sig såhär hela veckan =)

Ikväll bli de promenad på isen med Emma ska passa på å ta nå vinterkort då och hoppas de inte hinner bli för kallt innan vi ska ut =) Och att solen fortfarande skiner när vi ska ut ;)

I helgen är de marknan så ska gå på den me Emma ska kolla om ja hittar nån present åt henne då..

RSS 2.0