3 Något med mig själv jag skulle vilja ändra på

Jag vill ändra på hur jag ser ut.. har aldrig varit nöjd hur jag ser ut... Vill bli lite mindre än vad jag är egentligen.

Sen att "tuffa" till mig på ett annat sätt.. Är en person som har svårt att säga nej till saker.

De är de 2 saker jag vill ändra

Thoughts

Många vänner jag har haft genom åren har jag trott att de skulle ha varit vänner som jag skulle ha haft hela livet... Personer som jag umgicks med när jag var yngre men med åren så gled man ifrån varandra och det är inget som man kan göra något åt nu. Det som har hänt har hänt. Men jag har fortfarande vänner kvar...

Det sägs att genom gräl så blir man starkare och med vissa har jag blivit det medans andra har jag endera tappat kontakten med helt eller så kan det aldrig bli som det engång va.. jag tappar förtroendet. Men jag är glad för de vänner som finns.

Jag tog en paus från en kompis för att kunna reda ut saker i mitt liv och sen får jag läsa på henner blogg att jag tydligen hade "sagt upp vänskapen" sånt kan göra mig riktigt irriterad.

Söndag

Ja nu är det söndag och ännu en helg som är över. Är även bara ungefär 1½ vecka innan jag blir 20 så får se vad de blir då ;)

Men ihelgen som varit då berätta lite kortfattat...

Fredag; Slappa hela dagen fram mot kvällskvisten drog till Jessica och va med henne Niklas å Tomas...

Lördag; Låg å slappa hela dagen prata med mamma och drog till Emma på kvällen :) Vi körde lite singstar och nörda Mario :P Kom hem vid 02:30..

Söndag; Ikväll har jag jobbat 16-21:15 gick bra på jobbet =)

Lörda

Sämsta bloggaren 2011....

Men igår iaf så va ja med Jessica å kul hade jag större delen av kvällen var en liten del som inte var fullt så bra men men i överhuvudtaget så hade ja en super kväll :)

Onsda

Dagen som har varit, har varit väldigt lugn och har inte gjort så mycket... Men de är skönt de med ibland.. läst ut bok 23 av Malin på Granlunda och börjat på bok 24. 2 böcker kvar efter jag läst ut 24 sen kan ja ta hem alla till mamma så hon får läsa slutet..

Tog mig en kvällspromenad ikväll å de kan ja säga var skönt.. även fast ja känner av lite träningsvärk från att jag och Emma spela ett dans spel på Wii i 45 min sen nörda vi lite supermario :P så sammanlagt 6 timmar ;)


Imorn så ska ja städa lägenheten göra allt och med det menas, damtorka damsuga skura och diska jag ska vara duktig ;) Sen ska ja på slutrean å kolla om ja hitta mig nån ny tröja eller kanske nå smink eller nått eller så tänker ja va snål å spara.. man kan ju allti ögonshoppa ;) Ska även kolla lite på internet va som finns :P

Tisda

Okej jag vet att jag är världens mest segaste person på blogga okej... Jag erkänner det tom.. Men med 0 inspiration så är det inte alla gånger så lätt...

Men iaf.. Jag jobbade ju igår och det gick super bra även fast det är över en månad sen jag jobbade... Jobbar på sönda 16-21,15 och nästkommande sönda (6/2) 7-17

Men idag då vad har jag roat med mig idag...
Jo med att börja med så ringde Emma och väckte mig.. tog 30-40 in för mig att göra mig i ordning... vi åt lunch på Lilla bagis och jag är så snäll så ja bjö :) vi gick ner på ica emma inhandlade ett spel följde med henne hem till henne och vi har spelat de idag... super kul med träning kan ja lova ;)

Sen ha vi spendera kvällen av att spela super mario på wii

Just ja vi har surra massa skit oxå ;D

Vart ser jag mig själv om 10 år?

Om 10 år så ser jag mig själv nog att jag har äntligen bestämt mig vad jag vill jobba med och har en utbildning inom det området vilket jag idag inte vet vad det är...

Att jag har hittat mig en pojkvän som jag delat ett par år med och kanske har barn vad vet jag ;P



Det får duga :P

-

Ska egentligen skriva om mitt nuvarande förhållande idag men när man inte har något så är det svårt att skriva om de så jag kommer hoppa direkt till punkt 2 på min 10 dagars lista ;)

Ett sätt för dig att lära känna mig på 10 dagar

1. Ditt nuvarande förhållande.
2. Vart du ser dig själv om 10 år.
3. Något med dig själv som du skulle vilja ändra på.
4. Något ställe, land du vill flytta till eller besöka.
5. Din favorit film.
6. Någonting eller någon du saknar.
7. Någon människa du ser upp till eller som fascinerar dig.
8. Din familj.
9. Favoriter i garderoben.
10. Viktiga personer i ditt liv.

Snabb uppdatering

Okej jag har varit den sämsta bloggaren hittils.. men jag ska vara ärlig och säga att jag har haft 0 inspiration och haft mycket pågång på sistonde.. saker jag inte vill att folk ska kunna läsa för det är inget som bör läsas. De skrivs ner för hand på papper som ingen någonsin kan läsa.

Men iaf nog om de.. ska försöka få ihop ett litet blogginlägg som inte tråkar ut dom som läser den totalt...

Som ni kanske har märkt så har jag haft min blogg låst på sistonde och det är inte för att någon inte ska kunna läsa den eller min idetorka utan det är för att jag har hållt på med att försöka göra om den och nu är den klar för att öppnas så därför ger jag er ett litet inlägg idag och ikväll kommer det ytterligare ett...

Rikard från jobbet ringde ikväll och frågade om jag kunde jobba för honom imorn för att han kunde inte å så hjältinlig som jag är så ställer jag såklart upp och jobbar dock så är det hur länge sen som helst sen jag jobbade sist.. en månad sen så jag kommer känna mig lite ringrostig men jag jobbar iaf 7-16 och hoppas att dagen kommer att gå bra... Men det får ni ju höra ikväll fast jag måste ju tänka på vad jag skriver men jag kan ju alltid säga om det gick bra för mig eller inte jag nämner ju aldrig i min blogg och vad som har hänt under dagen på jobbet eftersom jag har tystnadsplikt och vill inte förlora de timmar som jag får jobba.

Men nog om de.

Ihelgen har jag haft en tänkar och softar helg.. pratade med en person eller nja snarare 2 personer som alltid kommer med goda råd om saker och ting och jag är glad att jag kan ringa och prata med dem.
Har bänkat mig framför datorn med One Tree Hill oxå så nu är sesong 3 avverkad, tog mig en promenad ut på jysk och köpte mig en massage sak.. svårt att förklara bild kommer på den när jag orkar.


Veckan framgenom vet ja inte alls vad jag ska göra... funderade på att ta mig en tripp till Umeå å köpa mig något nytt.. kanske någonting som jag kan ha på mig när ja fyller år men jag får se hur jag gör... är fortfarande osäker.

Dagens inköp








(Mammas)

Okej då gör ja ett försök..

Jag har inte bloggat på ett par dagar och jag har inte haft nån inspiration till vad jag ska skriva om...
Men gör ett litet försök nu.

Jag har beslutat mig att försöka ta de lugnt på killfronten.. låta saker ta sin tid.. Men jag är fortfarande öppen för möjligheter.
Jag å världens bästa Marica har gått i packt att inte äta godis, chips dricka dricka eller sånna onyttigheter tills vi fyller år å en så länge har det gått bra. Fast Loka å popcorn hör inte till den överrenskomelsen =)

Jag ska börja va ute och gå  mer och bli mer ekonomisk av mig...

Bli mer självständig, och kämpa mig igenom min kamp...(fråga inte va den handlar om)

Fortsätta med mina kurator möten...

Bilderna från morgon promenaden






Morgon promenad

Imorse så for jag ut på en långpromenad även fast det var -33,9 grader ute.. men som sagt det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.
For å gick mot Hedlunda så var ute sammanlagt i 1h 35 min.. tycker det var duktigt gjort av mig när det var så kallt.

Tror jag ska börja fara ut och gå varje morgon är skönt med en promenad och med tanke på att ja skulle göra en föränding i mitt liv så varför inte börja med en promenad?

Tog med mig kameran ut men den fick slut på batterier på hemvägen så just nu är den på laddning.. bilderna lägger jag upp senare idag =)

A pice of advise

En person som känner mig väldigt väl har under flera gånger gett mig samma råd om och om igen.. jag har velat följa det råd som jag har fått men aldrig lyckats..

Ikväll fick jag samma råd som förut och nu tänker jag följa hennes råd. Den person jag pratar om är min kusin Hanna.

Säg farväl till den gamla Petra och hej till den nya.. Jag tänker förändra mitt liv från och med nu på alla sätt och vis.

Sovställning avslöjar hur du är som person..

Hur sover du? Och vad säger det om din personlighet?



1. Fosterställning
Fosterställning är den vanligaste sovställningen. Av de 1000 testpersonerna sov hela 41% på det viset, varav mer än dubbelt så många kvinnor som män.
De som kryper upp i fosterställning beskrivs som tuffa på utsidan men känsliga i hjärtat. De kan vara blyga när de först träffa någon, men slappna snabbt av.

2. Som en stock
15% av testpersonerna sov liggandes på sidan med båda armarna ner utefter sidorna.
Dessa personer beskrivs som lättsamma, sociala människor som gillar att vara en del av gruppen. De har lätt att lita på främlingar men kan vara lättlurade.

3. Längtar positionen
13 procent av testpersonerna som på sidan med båda armarna ut framför sig.
Det anses tyda på en öppen karaktär, men som samtidigt kan vara misstänksam eller cynisk. Personer som sover på detta vis är långsamma med att bestämma sig, men när de har fattat ett beslut går det inte att ändra det.

4. Soldatpositionen
Åtta procent av testpersonerna valde att sova liggandes på rygg med båda armarna vis sidorna.
Människor som sover i denna position är i allmänhet lugna och reserverade. De tycker inte om att göra väsen av sig, men ställer höga krav på sig själva och andra.

5. Fritt fall positionen
7% av testpersonerna sov på detta sätt, på mage med händerna runt kudden och huvudet vänt åt sidan.
Dessa personer beskrivs som sällskapliga och fräcka, men med en tendens att vara nerviga och sköra. De gillar inte kritik, eller extrema situationer.

6. Sjöstjärnepositionen
5% sover på detta vis. De ligger gärna på rygg med båda armarna upp runt kudden.
Dessa personer har lätt att få många och goda vänner eftersom de alltid är beredda att lyssna till andra, och erbjuda hjälp när det behövs. De tycker i allmänhet inte om att vara i centrum.

(Källa: BBC News)

läs mer här

Hårförlägning borta =(

Idag så åkte min hårförlägning bort.. Efter att ha haft den i över en månad så var de inte lika fint längre.. tovigt å trassligt.. nu ska ja bara hitta ett hårvårdskitt som får de gamla håret å bli bra igen...

Nu så ska jag låta mitt hår få vila tills jag fyller år å då ska Emma få hjälpa mig i att sätta i nästa omgång ;)

Men det känns oerhört kort nu mitt hår.. kanske hade såhär kort från början...

Men ska lägga upp 2 bilder innan förlägningen åker ur och nu när den är borta..

En anings skillnad...

Gårdags kväll...

Lovade bästa Marica att jag skulle blogga igår efter jag hade pratat med henne men kände mig inte alls kry.. Frös som en hunn huvudvärk klara inte av för starkt ljus och riktigt illamående.. la mig i sängen igen ihopp om att illamåendet skulle ge med sig, somnade och sov i 3 timmar men va lika illamående för de.. gjorde mig en knackemacka och tugga sakta på den när ja vakna, gjorde te och drack lite juice.. Kände mig lite bättre efter de..

Hem ljuva hem?

Ja jag är hemma hemma hos mig själv efter att ha varit hemma sen den 28/12.

Men jag säger hem när ja ska hem till Lycksele å hem när ja ska till mamma å pappa så jag förvirrar :P



Mitt nya överkasst

Tisdag

Okej andra inlägget för idag men det är bara för att jag har så oerhört tråkigt och vet inte om mina inlägg är så roande att läsa men men...


Det är iaf ett nytt år och det är inte länge kvar innan jag fyller 20 bara en månad och sen är ja 20.. Får se om ja hittar på nått kul när ja fyller år men de måste ja nästan..

Det nya året började inte speciellt bra eftersom min dator krascha förra veckan men envis å tjuri som jag är så lyckades jag få till den. Så den funkar ju iaf även om alla bilder har försvunnit....
Jag hoppas att 2011 blir ett mycket bättre år än vad 2010 har varit för min del, får se vad året har att ge...
Har en hel del kompisar som ska bli föräldrar iår eller ja 3 stycken men ändå.. 2 nu i januari och en i sommar.. kompisen som ska ha i sommar ska jag fara och hälsa på när hon ligger på bb.

Jag önskar mina vänner ett stort lycka till och ett stort grattis och hoppas barnen föds friska och krya..

Barn för min del får vänta ett par år innan jag skaffar nått.. ekonomi, fast pojkvän å en bra lägenhet skulle vara bra innan ;)

Då börja resan.

Idag så börjar min resa hem till Lycksele igen.. kommer kännas annorlunda att åka tillbaka och bli helt själv igen.. när jag har varit hemma så pass länge som jag har nu så känns det oerhört ovanligt att vara själv.. Jag är en slags ensam varg men ändå vill ja inte bo själv.. Konstigt..

Min morgon började tidigt vaknade av väckar klockan som jag hade ställt på 5.05 och efter en liten stund efter att jag hade stängt av den så kommer min mor upp och väcker mig för självklart har jag hunnit somna om :P
Sitter nu i Dorotea på busstation och väntar på att klockan ska ticka så jag tar mig vidare till Åsele får bara vänta 3 timmar på vart ställe... kommer ha träsmak i röven innan dagen är över.. Å jag är inte hemma förrän vi 16 ikväll (nu ha ja räkna in gåningen oxå)

Känner mig riktigt trött å tröttare kommer jag bli ju mer klockan blir. Jag är definitivt ingen morgon människa...

Duktiga Petra

Okej ja hade en himmla massa planer igår på vad jag skulle hinna mer eller mindre idag eftersom jag åker imorn..
Men nu va de mig vi prata om och gör ja någonsin någonting i tid? nae...

Men nu för typ en timme sen ha ja packa kläderna packa ner min vattenkokare, överkast som skall bytas imorn när ja kommer hem och packa frysväskan.. så då är de bara att ta med allt imorn.. får se om ja tar sparken eller inte imorn bitti.. bero på om plogen har gått inatt om inte blir de sparken :P

De är bara de sista kvar som smink styling å sånt som får bli nerpackat imorn.

Ja just ja rubriken säger ju att jag varit duktig och de har jag faktiskt.. De snöa imorse när ja klev upp så vid ett när de börja minska för andra gången så for ja ut å skotta gårn å uppe vi gammstugen tog mig typ 1½ timme.. lite mindre kanske... men jag kan va så hjärtligt snäll om ja vill ;D

Söndag

Om jag egentligen tänker efter så har jag ett ganska händelse löst liv.. jag är ung men det händer som inget runt om kring mig..
Jag umgås inte med så många eller om jag sanningen ska fram så har jag inte stor vänskapskrets.
Kan väl säga att jag är lite mer som en ensamvarg.. blir lätt tyst i en stor folksamling men de är väl nått man vänjer bort? Eller va vet jag...

Men man skapar väl om man vill ha liv runt omkring sig?

Kom på ett citat eller va ja ska säga som pappa sa en dag i veckan efter jag hade sagt hur många dagar de är innan jag är 20;

Jag: - Om ..... dagar så fyller jag 20 :)
Pappa: - Det dröjer inte så länge innan du fyller 60...

Uppmuntande ? Njae inte direkt.. inte när man är ung och får höra sånt.. Haha

9/1-11

Helgen är snart över och snart bär det av för min del till Lycksele på tisdag.. Har varit hemma sen den 28/12-2010 och bara tagit det lugnt ska ja väl säga..

Imorn  har jag en ensam dag hemma så ska passa på att packa då allt som jag ska ha med mig tillbaka..

Har 0 inspiration om va ja ska skriva om just nu.. skriver mer ikv..

Strul med datorn

Ja som ni ser på rubriken så har jag strul med min dator... Den krascha eller nå åt det hållet för 2 dagar sen, var tvungen att omformatera datorn så att allt gick förlorat =( Alla bilder och allt... känns riktigt surt.
Så nu i 2 dagar så har jag suttit och försökt installera tillbaka vissa program som ja behöver men än är det msn som saknas..
Får se om ja måste sitta imorn oxå

Dag 30 - Ett sista ögonblick

Ögonblick kan vara så svåra att komma på.. Vilket man ska välja..
Men jag ska välja detta;

Jag kommer berätta lite om en person som har ställt upp för mig, som funnits där när jag behövt nån, vi har bråkat men aldrig kunnat va arg på varann länge, det är såklart Ida Hahlin som jag pratar om.

Vi träffades i 8an hur det minns jag inte men vi var oskiljaktiga även om vi gick i parallelklass med varann men när vi hade lektioner med varann så sammarbetade vi alltid. Vi var som ler och långhals eller helan och halvan, vi kompletterade varann och det gör vi än idag.. Även om vi inte umgås och pratar varje dag.

Dag 29 - Mina ambitioner

Blogg inlägg för 2/1

De ambitioner som jag har i livet är, att komma på vad jag vill arbeta med i livet, vad jag vill bli. Få jobb, skaffa mig en karl, få barn i framtiden gifta mig om han vill desamma, Leva ett gott liv.

Eftersom jag gick barn och fritid så kan man utbilda sig till så mycket och inte bara arbeta med barn utan man kan jobba med vuxna också, man kan tex bli;
- Förskolelärare
- Polis
- Socionom
- Personligassistent
med mera
Jag vill ha ett jobb där ja känner att jag kan hjälpa en person/personer få känna mig nyttig men vad vet ja inte riktigt än.

Dag 28 - Det här saknar jag

Gamla tider, gamla minnen

Nytt år, nya möjligheter, nya tag

Nu är det 2011 och jag tycker att åren bara går fortare nu mera..

Va ut och tog kort när de blev dags för de kanske inte blev bilder som jag trodde men inte helt missnöjd över dem heller...




Dag 27 - Min favorit plats

Blogginlägget för 31/12


Så svårt de blev nu.. eller svårt å svårt men lite svårare...

Högland är en riktigt fin plats sommartid, kan gärna gå ner till ån, sätta mig vid vattnet och bara sitta, drömma mig bort och rensa tankarna.
Sen finns de en plats i Lycksele som jag fann som jag trivs på även den är nära vattnet (älven) och kan även där rensa tankarna.. sitta i flera timmar..

Så bara en plats vid sjön så trivs jag som fisken i vattnet

Dag 26 - Mina rädslor

Blogginlägget för 30/12


Ska skriva om mina rädslor och de kommer inte bli speciellt svårt ;P

En del kallar de fobier men jag kallar de för rädsla. Jag är livrädd för ormar, får kalla kårar när ja ser än.. minns när ja va liten och vi va på ett ställe där dom har massa djur så tog dom fram en stor gul orm och jag stod flera meter ifrån vågade inte gå fram och klappa den, jag stod där ja stod och rörde inte på mig förrän dom stoppat tillbaka ormen i akvarium eller vad de heter...
Sen myror är jag oxå rädd för, vissa insekter överhuvudtaget är ja rädd för, som dom med jättelånga horn som låter jätte mycket när dom flyger och sitter på träd vad dom nu heter dom är läskiga ;)

Höjder har jag jätte svårt för oxå tog mig flera flera år innan jag kunde klättra upp på garage taket haha :P

RSS 2.0