Droger!

Jag hade tänkt lägga in ett inlägg vad min synpunkt om droger. Alla tycker vi olika men jag tycker såhär:

Det finns olika varianter som man klassar som en drog. Det finns både farliga och mindre farliga, som nikotin, alkohol, koffein och starkare droger som cannabis, ecstasy mfl.

Under skoltiden så forksade jag om droger som är illegala, minns inte så mkt men det jag kommer lägga in här kommer tas från google men kommer skriva om det på mitt sätt.

Koffein har en förmåga att tillfälligt motverka trötthet och öka pigghet. De drycker som innehåller koffein, är t.ex. kaffe, te, läsk och energidryck, är spridda i alla åldrar.  Koffein är lagligt och oreglerat i så gott som alla jurisdiktioner. I Nordamerika konsumeras koffein dagligen av 90% av den vuxna befolkningen. Det gjordes en studie 2008 som visade att ett regelbundet intag av koffein under graviditet kan öka risken för missfall, men en annan studie gjord under samma år hittade inga korrelationer med koffeinintag och ökade missfall.
Koffein brukar inte sägas vara beroendeframkallande, eftersom det inte framkallar ett sug efter drogen som exempelvis nikotin gör. Däremot kan mer eller mindre allvarliga abstinensbesvär uppstå när ett stadigt intag av koffein plötsligt upphör. De vanligaste besvären är huvudvärk, trötthet, initiativlöshet och mild depression. Symptomen kommer 12-36 timmar efter den sista dosen. Huvudvärken kan hålla i sig ett fåtal dagar, de övriga symptomen försvinner gradvis och kan kännas av i upp till ett par veckor innan de är helt borta.

Nikotin är ett beroendeframkallande kemiskt ämne, uppiggande i mindre doser, giftigt i större. Förekommer i tobak och är den viktigaste anledningen till att det är så svårt att sluta röka och snusa.
Vid rökning liksom vid snusning absorberas nikotinet snabbt i lungorna eller genom mun. Nikotinet är en psykoaktiv drog som binds till specifika receptorer i hjärnan.Noradrenalin, som verkar stimulerande, frisätts, vilket gör att välbefinnandet ökar och man känner sig bättre till mods. Nikotinet påverkar också perifera neuron (nervceller) i hjärta, blodkärl, andningsvägar och skelettmuskulatur. Med andra ord stimuleras det sympatiska nervsystemet; puls och blodtryck stiger.

Alkoholmissbruk ger kortsiktiga skador som olyckor och våld, långsiktiga som sömnstörningar, ångest och beroende.
Så här skadar alkoholen din kropp.

Benstommen, Buksportkörteln, Cancer, Depression, Diabetes, Fruktsamhet/Fertialitet, Graviditet, Hjärna,Hjärta och kärl, Huden, Levern, Magen, Matstrupen, Munhålan, Muskler, Nervsystem, Olycksfall, SexualdriftSjälvmord och tänderna förstörs



Narkotika är ett samlingsnamn för ämnen som är eller kan vara beroendeframkallande. Till narkotika hör dels ett stort antal godkända läkemedel, dels substanser som används enbart av missbrukare. I missbrukssammanhang benämns narkotika ofta som droger eller knark. Av tradition räknas inte de beroendeframkallande substanserna alkohol, nikotin, koffein och organiska lösningsmedel till narkotikabegreppet.
Narkotika kan delas upp i fem grupper: cannabis, centralstimulantia, opiater, hallucinogener och narkotikaklassade läkemedel.

Den drog som jag tycker värst om är Narkotika, det är den som är svårast att ta sig ur och du måste på ett behandlingshem för att kunna bli fri den för gott eller näe man kan väl inte bli fri de för gott för de kommer väl alltid att finnas kvar hos en på ett eller annat sätt. De andra kan vara lättare att ta sig ur och inte falla tillbaka lika lätt på, eller det är ju olika från individ till individ egentligen.
Petra Mårtensson

Kommentarer

Tyck till:

Namn:
Minns mig

Din mejl: (Endast jag som ser)

URL/Din hemsida/blogg:

Tyck till:

Trackback