Valet är över

Igår kväll så vart det klart om vilka som kommer styra i ytterligare 4 år till och det blev alliansen igen och Moderaterna... hur kommer det att sluta nu???

Jag hade hoppats på att det skulle bli de rödgröna som skulle sitta nu i 4 år men så blev det inte men man kan väl tycka att det är lite konstigt att partierna på den vänstra sidan att alla deras % räknas ihop man kan väl tycka att det är det parti som får flest röster och mest procent som ska styra men så går det ju inte till nej.


(bild tagen från vk)

Sen att sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen är ju bara förskräckligt.. Jag tycker att de är ett rasistiskt parti och att de inte borde ha blivit invalda.. vad tänker svenska folket med???

SD's ideologi; Sverigedemokraternas viktigaste mål är att minska flykting- och anhöriginvandringen. Partiet vill att den ska minska med 90% redan nästa år, även om det innebär att familjer där återföreningen påbörjats kan inte avslutas i Sverige.
-Det är ingen självklarhet att återföreningen ska ske här i Sverige. Vi tycker att den likagärna kan ske utomlands, säger partieledaren Jimmie Åkersson till DN.

Vadå inget rasisitiskt parti?? Det är väl bra att folk som inte kan bo i sitt hemland kan komma till Sverige eller ett annat land och bo. Jag tycker SD kan ta sig nånstans!

Detta är en del av vad som står på internet vill du läsa resten så gå in på;
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/detta-vill-sverigedemokraterna-1.1173571

Jag tycker att det är bra det som alla partiledare från varje parti sa igår under valvakan när det var klart att SD hade fått en plats i riksdagen att ingen av dem skulle sammarbeta med dem varken V, S, MP, FP, KD, C eller M det är bra!

Petra Mårtensson

Kommentarer
Postat av: Anonym

Eftersom vi lever i en demokrati, är det ganska självklart att det inte går till på sättet du önskar att det gjorde. Visst, de är Sveriges största parti, men hur skulle de någonsin kunna få igenom någonting om det gick till på detta sätt? För att de på något sätt ska kunna påverka måste de ha över hälften av rösterna i de olika frågorna som läggs fram. Ganska logiskt, om man tänker efter. Demokrati.



Sen skulle inte valresultatet se likadant ut om det gick till på detta sätt, eftersom många skulle skippa att rösta på de mindre partierna och istället lägga sin röst på det parti som ligger närmast deras eget. Så till exempel skulle nog många skippa röster från de mindre partierna i det blåa blocket och istället lägga det på moderaterna, och samma sak inom det rödgröna blocket. Om så vore, skulle antagligen moderaterna vinna ändå, eftersom det blå blocket hade störst andel av rösterna i valet.

2010-09-24 @ 15:53:22
URL: http://www.morganharenfetblogg.se

Tyck till:

Namn:
Minns mig

Din mejl: (Endast jag som ser)

URL/Din hemsida/blogg:

Tyck till:

Trackback